Чавунний казан

Чавунний казан

Чавунний казан місткістю від 4 до 100 літрів


Чавунный казан азійський, 4 л. з дужкою

Чавунный казан азійський, 4 л. з дужкою

Чавунний казан азійський 4 л. азіатський з дужкоюТовщина дна: 4,5 ммТовщина стінки: 3,5 ммВага: 3,20..

549грн. Без ПДВ: 549грн.

Чавунний казан азійський 8 л, із кришкою і дужкою

Чавунний казан азійський 8 л, із кришкою і дужкою

Чавунний казан 8 л. азійський із кришкою і дужкоюОб'єм: 8 лДіаметр по стінках, см 36Діаметр дна, см ..

949грн. Без ПДВ: 949грн.

Чавунный казан туристичний,10 л.,з дужкою та кришкою

Чавунный казан туристичний,10 л.,з дужкою та кришкою

Чавунный казан туристичний,10 л.,з дужкою та кришкою..

929грн. Без ПДВ: 929грн.

Чавунный казан 10 літрів, товстостінний

Чавунный казан 10 літрів, товстостінний

Чавунный казан 10 літрів, товстостінний..

1169грн. Без ПДВ: 1169грн.

Чавунный казан азійський 12 л, азіатський

Чавунный казан азійський 12 л, азіатський

Чавунный казан азійський 12 літрів, азіатський, без кришки Матеріал: чавун Об’єм: 12 л&nbs..

1169грн. Без ПДВ: 1169грн.

Чавунный казан азійський 12 л, з кришкою

Чавунный казан азійський 12 л, з кришкою

Чавунный казан азійський 12 літрів, з кришкоюМатеріал: чавун   Об’єм: 12 л  ..

1249грн. Без ПДВ: 1249грн.

Чавунный казан азійський,13 літрів, товстостінний

Чавунный казан азійський,13 літрів, товстостінний

Чавунный казан азійський 13 літрів, товстостінний..

1529грн. Без ПДВ: 1529грн.

Показано з 1 по 7 із 7 (1 сторінок)

Чавунний казан для приготування смачних страв

   З прадавніх часів казан вважався сакральним предметом побуту. Велика родина збиралася до казана в радості й в журбі. Під час всіх важливих життєвих подій був присутній і казан.

   В наш час вироблено безліч видів посуду. На будь-який смак та потребу. Серед того розмаїття, чавунний посуд посідає гідне місце. Особливо цінуються товстостінні чавунні казани різної місткості. Їм властиві такі переваги:

·       Довговічність

·       Антипригарні властивості

·       Тривале збереження високої температури

·       Рівномірний розподіл тепла

Чому варто вибрати товстостінний казан

   Сучасний чавунний посуд виготовляється з марок так званого чорного чавуну. Він містить мінімальну кількість домішок, які можуть впливати на смакові якості продуктів. Високоякісний чавун рівномірно заповнює форму під час відливання, що гарантує високу якість виробу.

   Зазвичай казани виготовляють з широкою верхньою частиною і кулеподібним дном. Така форма казана забезпечує рівномірне прогрівання по всій площі. Значна товщина стінки дозволяє накопичувати великі обсяги теплової енергії й довго її зберігати.

   Товстостінні казани забезпечують можливість приготування найсмачніших традиційних страв. Під час приготування страва прогрівається зі всіх сторін, що позитивно впливає на збереження смакових якостей продуктів.

   З часом на внутрішній поверхні казана утворюється природний шар органічних сполук, які не вимиваються. Саме тому побутує думка, що чим старіший казан, тим смачніша приготована в ньому страва.

   Товстостінний казан прогрівається довше за звичайний і значно довше вичахає. Тому страва в ньому мліє, навіть коли казан зняли з вогню. За цей час спеції встигають віддати страві свої аромати та поживні речовини повною мірою. Страва набуває насиченого смаку й неповторного аромату.

Купуючи чавунний казан зверніть увагу на:

·       Правильну форму казана. Дно казана має бути кулеподібним. Завдяки цьому рівномірно прогріватимуться стінки.

·       Цілісність виробу. Зовнішня і внутрішня поверхня казана має мати однакову текстуру поверхні, не містити тріщин, зколів, раковин.

·       Кришка має щільно прилягати до верхнього крайка казана.

   Купивши чавунний казан, перед початком приготування страв, рекомендується його «прожарити». Для цього перед прожаренням  казан потрібно гарно вимити, можна застосувати мийний засіб. Ретельно протерти тканиною, дати остаточно висохти. Тоді встановити казан на вогонь і  не менш як годину прожарювати. Це робиться задля усунення залишків технічних мастил що застосовувалися під час відливання казана, для змащення форми. Після прожарювання дати казану трохи вичахнути. Тоді рясно змастити рослинною олією і гарно розтерти її по внутрішній поверхні аж вінця. Таким чином сформується шар, що запобігає пригорянню.

   Важливо пам’ятати, що розжарений чавунний казан не можна заливати холодною водою!

Помивши, казан слід витерти тканиною або паперовою серветкою насухо. Дати остаточно висохти, аби запобігти утворенню іржі на поверхні казана.

   Купуйте чавунні казани провідних українських виробників в сервіс-маркеті DAUER!

10.01.2021 Владислав Ладигін